Prajitura cu banane si iaurt
Aceasta prajitura este atat de usor de preparat, incat nici nu vei sta pe ganduri in momentul in care ti-e pofta de ceva dulce. Este suficient sa adaugi toate ingredientele, sa le amesteci si sa lasi toata compozitia la copt, ca apoi sa te bucuri de rezultatul final.
Ingrediente
- zahar100 g
- banana6 bucati
- margarina clasica150 g
- ou3 bucati
- vanilie1 lingurita
- iaurt2 cutii
- branza de vaca250 g
- bicarbonat1 lingurita
- zahar brun100 g
- faina500
- alune de padure0
Preparare
Folosind mixerul, se amesteca margarina, zaharul brun si vanilia timp de aproximativ 3 minute. Se adauga ouale, cate unul pe rand, si se amesteca pana cand se omogenizeaza, dupa care se adauga bicarbonatul de sodiu, o cutie de iaurt, cateva banane si faina si se amesteca in continuare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tigaie acoperita cu hartie de copt si se lasa la cuptor aproximativ o ora sau pana cand este gata (se poate testa cu o scobitoare cu care se inteapa aluatul). Se scoate de la cuptor si se lasa la racit aproximativ 10 minute. In acest timp se prepara glazura. Tot cu ajutorul mixerului, se amesteca branza dietetica cu putin zahar si un pahar de iaurt pana in momentul in care se obtine o compozitie cremoasa. Prajitura se orneaza cu aceasta compozitie, iar la final, pentru decor, se adauga cateva felii de banane si alunele de padure maruntite.