Salata Mimoza

Salata Mimoza

Salata Mimoza este un aperitiv deosebit si rafinat. Asemeni florilor rebele de mimoza intinse pe zapada, salata Mimoza arata excelent pe o masa festiva. Salata Mimoza se tine la frigider inainte de a fi servita, astfel aromele se vor combina foarte bine. Se taie in bucati ca si tortul.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  
Ingrediente
  • cartof300 g
  • ceapa alba100 g
  • morcov300 g
  • ou4 bucati
  • sardine1 conserva
  • maioneza250 g
  • ceapa verde200 g
Preparare

Morcovul si cartofii se fierb in coaja. Dup ace au fiert se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare;

Ouale se fierb, apoi se separa albusurile de galbenus. Albusurile se toaca marunt;

Ceapa se curata si se taie fin;

Se desface conserva de peste, se scot pestisorii si se desfac cu furculita;

Se ia un castronel mai adanc pentru salata, se asaza un strat de peste, se intinde un strat subtire de maioneza, apoi se pune un strat de albus tocat, morcov, ceapa si carofi. Peste fiecare strat de ingrediente, se intinde cate un strat de maioneza. Ultimul strat trebuie sa fie de maioneza, peste care se presara verdeata tocata, iar pe mijloc la 2-3 cm de marginea salatei se presara galbenusul dat pe razatoarea mica.

Tips

Aspectul acestei salate, se poate personaliza dupa imaginatia fiecaruia. Legumele, albusurile si galbenusurile se dau pe razatoare, in momentul in care se formeaza straturile, direct in castronel. Astfel salata va iesi mai afanata. Se aleg, de regula, castronele transparente sau platouri.

Recomandari