Salata marocana cu morcovi, naut si stafide

Salata marocana cu morcovi, naut si stafide

Salata Marocana cu morcovi, naut si stafide este una din cele mai celebre salate, atat pentru gustul sau delicios cat si pentru proprietatile nutritive. Este perfecta in post sau pentru persoanele vegetariene, oferind oferind un aport nutritiv care te va mentine satula si sanatoasa.

Specificmarocan
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • miere1 lingura
  • morcov300 g
  • ulei de masline80 ml
  • menta30 g
  • sare1 dupa gust
  • naut1 ceasca
  • stafide100 g
  • suc de lamaie2 legaturi
  • chilli1 praf
  • chimion1 lingura
Preparare

Pentru a face dressingul, rumeneste intai semintele de chimion intr-o tigaie uscata, 1-2 minute, pana ce iau o cumoare maronie si elibereaza aroma specifica. Lasa-le sa se raceasta si piseaza-le sau da-le prin rasnita pana ce devin pudra.

Intr-un bol, amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, mierea, chimionul, sare dupa gust si chilli si pune-l de o parte.

Morcovii se dau pe razatoare sau se taie felii foarte subtiri, aproape transparente. Nautul se fierbe, se clateste si se lasa la scurs iar menta se zdrobeste. Intr-un bol, amesteca morcovii taiati, 2 cesti de naut fiert, menta si stafide iar deasupra pune dressingul. Pentru un plus de gust poti adauga o mana de alune de padure, injumatatite. Consuma salata imediat sau acoper-o si pune-o la frigider pentru a fi servita mai tarziu.

Tips

Dupa gust, stafidele pot fi inlocuite cu prune uscate.

Recomandari