Salata egeana

Salata egeana

Salata egeana este o salata consistenta, dar cu putine calorii si cu un gust placut. Salata egeana este putin mai greu de consumat la pranz, daca sunteti la servici pentru ca care si ceapa si usturoi, dar seara merge foarte bine. Puteti consuma in week-enduri salata egeana, mai ales ca puteti bea

Specificgrecesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii173 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • castravete verde1 bucata
  • marar1 legatura
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0
  • piper0
  • orez150 g
  • ardei gras1 bucata
  • zeama lamaie3 linguri
  • ceapa rosie100 g
  • telemea100 g
Preparare

Se spala bine orezul si se fierbe in 500 ml apa, timp de 20 minute, se scurge, se spala si se da deoparte;

Se curata ceapa rosie, se spala si se taie marunt;

Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie in felii subtiri;

Se curata ardeiul de coaja, se curata de seminte si se taie cubulete;

Telemeaua se taie cubulete, iar mararul spalat se toaca marunt;

Se amesteca toate int-un castron, cu sare si piper;

Se zdrobeste catelul de usturoi intr-o farfurie, se freaca bine cu sare si 1 lingura de ulei de masline, apoi se adauga treptat zeama de lamaie si se omogenizeaza;

Se toarna peste amestecul din castron si se amesteca din nou. Se serveste dupa 20-30 minute.

Tips

Orezul nedecorticat poate fi inlocuit cu orez cu bobul lung.

Recomandari