Salata dobrogeana

Salata dobrogeana

Salata dobrogeana este o salata racoritoare, numai buna pentru zilele calduroase de vara. Salata dobrogeana poate fi consumata ca atare sau ca garnitura langa friptura sau legume. Pentru a face o salata dobrogeana buna trebuie sa fim atenti la preparea sosului.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ardei gras2 bucati
Preparare

Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron;

Se curata castravetii de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa;

Se spala rosiile si se taie felii potrivite, se taie ardeii grasi ca fideaua;

Se amesteca totul si se lasa la rece pina la servire;

Se prepara sosul: se fierb 2 oua, se cojesc ouale fierte, se toaca albusurile marunt, se freaca galbunusurile cu smantana pana se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt;

Se adauga vin, zeama de lamaie, sare, cimbru si tarhon. Cand sosul este gata, se amesteca cu albusurile tocate;

Inainte de servire, salata se amesteca cu sosul, se pune pe o salatiera si se presara cu telemea rasa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zbor(i)
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere