Salata Dijon

Salatele fragede, precum salata Dijon pot constutui un aperitiv potrivit sau un companion proaspat pentru nenumarate feluri de mancare. Salata Dijon este nu numai gustoasa ci, datorita continutului bogat in vitamine, si foarte sanatoasa. Salata Dijon este sanatoasa si hranitoare si o putem repata
Ingrediente
- broccolli200 g
- ceapa alba1 bucata
- mustar150 g
- sare0
- piper0
- iaurt200 g
- boia dulce10 g
- salata1 bucata
- masline verzi50 g
- seminte de migdale50 g
Preparare
Se taie broccoli buchetele si se da un clocot in apa cu sare, salata verde se spala in apa rece;
Se rumenesc usor semintele de migdale intr-o tigaie din teflon, apoi se lasa la racit;
Se taie ceapa la feliator in forma de inele;
Se pune iaurtul intr-un vas, adaugam 2 linguri de mustar dijon, sarea, piperul, boiaua de ardei, se amesteca pana se obtine un dresing
omogen;
Pe o farfurie intinsa se aranjeaza salata verde, iar peste salata se aseaza buchetelele de brocolli, maslinele verzi, semintele de migdale, se adauga sosul dresing, iar peste se orneaza cu inele de ceapa.
Tips
Se serveste ca aperitiv sau fel principal cu toast prajit.