Salata de vinete

Salata de vinete este cea mai la indemana salata in sezonul cald. Salata de vinete se poate servi simpla, cu maioneza sau cu ceapa. Coptul vinetelor poate sa ti se para plictisitor si chiar dificil intr-o zi calduroasa de vara, dar la sfarsit salata de vinete este atat de gustoasa si racoritoare
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ulei de masline50 ml
- sare0
- vinete1 kg
- zeama de lamaie0
Preparare
Se coc vinetele pe o tabla incinsa, rasucindu-le pe toate partile;
Se curata vinetele de coaja, dupa ce s-au racit un pic si apoi se lasa la scurs 2-3 ore;
Se toaca vinetele pe fund de lemn sau se dau la mixer, se adauga treptat uleiul si picaturile de lamaie;
La sfarsit se amesteca cu ceapa curatata si taiata mic si se serveste rece si cu rosii sau ardei copti.
Tips
Pentru ca vinetele sa fie mai albe si mai pufoase, se adauga inainte de a le toca/mixa putin lapte; Pentru a evita gustul posibil amar, trebuie ca dupa curatare vinetele coapte sa fie lasate la scurs pe fundul de lemn inclinat cateva ore, pentru a se scurge zeama amaruie pe care o contin; Pentru a evita gustul amar la sfarsit se adauge un galbenus de ou, care va absorbi sisurplusul de ulei; Pentru a da un gust si mai bun se adauga un dovlecel fiert, bine scurs si putin usturoi pisat.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"dragostea se castiga, respectul se merita....."