Salata de spanac cu migdale caramelizate

Cum poti face o salata de spanac si de post sa fie mai gustoasa? Secretul sta intr-un dressing din suc de portocale, otet de vin si ulei de masline, dar si in textura crocanta a migdalelor caramelizate.
Ingrediente
- zahar40 g
- migdale60 g
- portocala4 bucati
- spanac6 cesti
- telina1 ceasca
- ulei de masline10 ml
- otet de vin10 ml
- apa1 lingurita
- ceapa rosie1 jumatate
- zeama de portocale3 ml
- piper cayenne1 praf
Preparare
Unge o folie de aluminiu cu unt sau ulei vegetal si pune-o deoparte.
Intr-o tigaie, pune 3 lingurite de zahar si 1 lingurita de apa si las-o pe foc mediu timp de 3-4 minute, amestecand din cand in cand, pana ce zaharul devine auriu.
Adauga migdalele si amesteca bine pana cand acestea se incorporeaza total in zaharul caramelizat. Lasa-le pe foc inca un minut, pana cand migdalele devin maro aurii. Pune migdalele pe folia de aluminiu, si lasa-le sa se raceasca.
Folosind un cutit subtire si ascutit indeparteaza pielea alba a portocalelor si taie-le in cubulete.
Spala spanacul, scurge-l bine de apa si lasa-l la uscat.
Taie telina in cubulete, iar ceapa rosie tai-o julien.
Combina un sfert de ceasca de suc de portocale cu 3 linguri de zahar, otetul de vin, uleiul de masline si coaja de portocala, un sfert de lingurita de sare si piperul cayenne intr-un bol si amesteca-le usor. Pune dressing-ul intr-un recipient din plastic cu capac, pana cand servesti salata.
Pune spanacul intr-un bol mare, aseaza bucatile de portocala, telina si ceapa rosie. Acopera cu o folie de plastic si baga bolul la frigider, pana cand servesti salata.
Cand servesti salata, sparge migdalele caramelizate in bucatele si presara-le deasupra salatei. Toarna dressing-ul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cand esti tanar ai grija de pasii pe care-i faci,cineva mai tarziu, peste ani, ar putea suferi"