Salata de orez cu sparanghel si busuioc

Orezul este un aliment care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie, iar de aceasta data iti propunem sa il folosesti la prepararea unei salate. Iata o reteta savuroasa si satioasa, numai buna de servit la pranz sau seara.
Ingrediente
- rosie2 bucati
- sparanghel0
- busuioc0
- sare0
- piper0 dupa gust
- orez0
- urda0
- zeama de lamaie0
Preparare
Fierbeti orezul in apa sarata dupa care lasati-l sa se raceasca.
Apoi fierbeti sparanghelul timp de 10 minute si lasati-l deoparte.
Amestecati busuiocul sarea si piperul cu urda pana ce devine o crema.
Condimentati orezul cu sucul unei lamai apoi aranjati-l pe o farfurie intinsa.
Varsati deasupra orezului crema de busuioc, iar imprejurului lui inconjurati-l cu sparanghel si rosii taiate rondele.