Snitele cu ceapa

Snitele cu ceapa

Nu se stie bine a cui a fost aceasta idee stralucita de a prepara snitele cu ceapa, dar cunoscatorii vor fi de acord ca a avut o adevarata sclipire culinara. Combinatia dintre savurosul sos de ceapa si snitelele crocante, fac din aceste snitele cu ceapa un preparat international si foarte popular.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba300 g
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • vin alb50 ml
  • usturoi uscat2 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • carne de porc300 g
  • boia dulce0 dupa gust
  • suc de rosii100 ml
  • dafin1 foaie
  • ienibahar0 dupa gust
Preparare

Se taie carnea in snitele de 1 cm grosime care se bat putin cu ciocanul de carne, ca sa se rupa fibrele din loc in loc si sa nu se strianga la prajit;

Intr-o cratita mare, se pune uleiul care se infierbinta un minut, se asaza snitelele, unul langa altul, cate incap odata si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cind se rumenesc putin;

In uleiul ramas care nu trebuie ars se pune ceapa taiata in felii subtiri si o lingurita rasa de sare, fara sa lase nici un moment uleiul sa se arda;

Se caleste ceapa la foc mic, pana cand devine lucioasa, amestecand din cand in cand sa nu se arda;

Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, piperul, snitelele si apa cat sa cuprinda bine ceapa. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand se moaie bine carnea, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda ceapa, si adaugand cate putina apa, cand sosul scade;

Cand toate sunt fierte, ceapa se moaie, se completeaza cu apa cat sa cuprinda snitelele, potrivindu-se gustul cu sare, vin sau zeama de lamaie si cu usturoi taiat marunt.

Tips

Acest snitel cu ceapa se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez si cu salate de cruditati sau cu muraturi; Carnea de porc din reteta oricarui snitel, se poate inlocui cu carne de vitel, vaca sau ovine, pui sau curcan.

Recomandari