Salau polonez

Salau polonez

Salau polonez - Iubitorii de preparate din peste pot savura din plin aceasta reteta de salau polonez, care se prepara foarte usor si rapid. Salau polonez poate fi servit cu succes cu mamaliguta si mujdei.

Specificpolonez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte1 lingura
  • ou2 bucati
  • salau1 kg
  • faina2 linguri
Preparare

Se curata pestii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora;

Fiecare salau se usuca apoi cu un servet curat, se da prin oul batut cu o lingura de lapte, prin faina, dupa aceea din nou prin ou si prin pesmet;

Se tine pestele cu o mana de cap, iar cu cealalata mana, de coada, si se tavaleste bine prin pesmet, astfel incat sa fie tot si uniform imbracat in pesmet;

Se prajeste in ulei incins, la foc mic, pentru ca sa rumeneasca frumos, fara sa se arda.

Tips

Se asaza pe farfurie si se garniseste cu lamaie taiata sferturi. Cititi si aceste retete de peste: Rulada de peste Peste pane cu usturoi

Recomandari

Newsletter Ele.ro

dragoste sau................... nu!
  • person

    "nimeni niciodata nu a auzit pasii timpului!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right