Pui in crusta de mustar

Pui in crusta de mustar

Pregatita la cuptor, la gratar sau prajita, carnea de pui este o delicatesa indragita, asa cum se intampla si daca este preparata dupa reteta de pui in crusta de mustar. Acest pui in crusta de mustar pare un preparat indelung elaborat dar el se prepara rapid si far mare cheltuiala. Pui in crusta de

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii800 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • mustar2 lingurite
  • patrunjel2 linguri
  • unt1 lingura
  • usturoi uscat1 catel
  • piper0 doze
  • pesmet100 g
  • maioneza4 linguri
  • pui1 bucata
Preparare

Se preincalzeste cuptorul, se unge o forma termorezistenta cu unt;

Se transeaza puiul, se sareaza si se pipereaza bucatile de pui, se aseaza cu pielea in jos in forma de copt. Se pune in cuptor la cca 10 cm distanta, pana se rumenesc usor apoi se intorc;

Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o ctratita la foc potrivit, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute, se pun apoi pesmetul si patrunjelul, se ia cratita de pe foc si se pune deoparte. Se amesteca maioneza cu mustarul;

Bucatile de pui se mai intorc o data si se prajesc inca 5 minute;

se scoate forma din cuptor, se intinde sosul de maioneza peste carne si se presara de patrunjel pe deasupra. Se dau din nou la cuptor 3 minute, cat sa se formeze o crusta rumena. bucatile preparate se aranjeaza pe un platou si se servesc.

Tips

Garnitura cea mai potrivita pentru pui in crusta de mustar este broccoli sau conopida.

Recomandari