Omleta spumoasa

Omleta spumoasa se prepara rapid si este foarte gustoasa si pufoasa. Aceasta omleta spumoasa o puteti servi cu diferite branzeturi sau salate. Iar preparatul rezultat va constitui cu siguranta vedeta unei dimineti petrecute alaturi de partener!
Ingrediente
- ou5 bucati
- ulei de floarea-soarelui3 linguri
- unt50 g
- piper0 dupa gust
- smantana1 lingura
- piper verde0
Preparare
Separati abusurile de galbenusuri, albusurile le bateti spuma tare, si apoi adugati galbenusurile, smantana, untul topit, sarea, piperul si amestecati bine.
Intr-o tigaie doar infierbintata 4-5 minute la foc mijlociu (nu direct pe flacara), puneti untdelemnul si, dupa un minut, adaugati compozitia de mai sus si puneti tigaia din nou pe foc.
Dupa ce s-a inchegat la baza si s-a rumenit putin, se ridica de jur imprejur cu lama lata a unui cutit, ca sa curga compozitia moale de deasupra sub omleta si sa se coaguleze.
Cine doreste s-o prajeasca si pe partea de deasupra, o rastoarna cu partea de deasupra in jos, pe o farfurie intinsa, unsa bine cu untdelemn, pe urma ii da drumul sa alunece iar in tigaie, ca sa se rumeneasca, 1-2 minute, si pe aceasta parte.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"lucrul cu adevarat criminal e sa faci o persoana sa creada ca e unica pe care o vei iubi vreodata"