Piept de pui Cordon Bleu

Piept de pui Cordon Bleu

Unul din simbolurile artei culinare franceze este rafinatul Cordon Bleu. Creata de parintele bucatariei franceze Auguste Escoffier, reteta de Cordon Bleu a fost reinnoita de imaginatia altor maestri bucatari de pretutindeni, folosindu-se ca materie prima carnea de vitel, muschiul de porc, carnea de

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • ou1 bucata
  • unt30 g
  • pesmet3 linguri
  • cascaval100 g
  • sunca afumata100 g
  • faina30 g
  • piept pui400 g
Preparare

Se spala pieptul de pui, se usuca si se taie de-a latul in adancime in asa fel incat sa se formeze un buzunar. Inauntru se pune cate o felie de sunca si una de cascaval. Apoi se inchide deschizatura cu un betisor de lemn mai lung care sa tine carnea inchisa.

Carnea se trece prin faina, apoi prin oul batut si la urma prin pesmet. Se prajeste la foc potrivit in untul incins cam 12-14 minute pe amandoua partile.

Tips

Langa preparatele stil Cordon Bleu merge foarte bine o salata mixta si un vin alb demisec rece.

Recomandari