Lasagna cu dovlecei

Lasagna cu dovlecei

Prepara o delicioasa lasagna, inlocuind carnea cu dovlecelul gustos si plin de vitamine si minerale.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
1 martie  
Ingrediente
  • branza parmezan150 g
  • ciuperci200 g
  • usturoi uscat4 catei
  • piper0 dupa gust
  • dovlecel500 g
  • branza ricotta100 g
Preparare

Foile de lasagna se pun la fiert in apa cu sare, repectand indicatiile de pe pachet, apoi se scurg usor si se pun pe un platou.

Ceapa se curata si apoi se toaca marunt, punandu-se intr-un castron, usturoiul se toaca la fel, branza parmezan se da pe razatoare, cea ricotta se sfarama cu furculita.

Dovleceii se curata de coaja, se toaca marunt si se pun peste amestecul anterior, impreuna cu ciupercile scurse de zeama..

Se pregateste un vas de sticla termorezistent uns cu unt si se aseaza o foaie de lasagna, apoi peste ea un strat subtire de amestec de ceapa, usturoi, dovlecel, parmezan, riccota si ciuperci, apoi sos de rosii, condimente si apoi alta foaie de lasagna.

Se continua pana la epuizarea foilor de lasagna iar deasupra se mai toarna putin sos de rosii, apoi vasul se da la cuptor 15-20 de minute, pana scade bine zeama.

Tips

Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.

Recomandari