Dovlecel pane cu sos Pesto

Este timpul pentru un pane delicios, din dovlecel asezonat cu sos pesto si aromata branza parmezan.
Ingrediente
- unt50 g
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline3 linguri
- busuioc8 frunze
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- pesmet100 g
- dovlecel3 bucati
- parmezan200 g
- pesto4 linguri
Preparare
Intr-un blender se amesteca pentru cateva secunde usturoiul, pesmetul, parmezanul, sare, piper, busuiocul.
Dovleceii se curata de coaja si se taie in lung, formand betisoare subtiri, care se pun intr-un vas in untul topit in prealabil si se lasa 3-4 minute sa se inmoaie, apoi se tavalesc prin amestecul din blender.
Intr-o tigaie foarte bine incinsa se prajesc dovleceii pe toate partile pana devin aurii si apoi se scurg de surplusul de grasime.
Se pun dovlecei in farfurie, apoi deasupra sos pesto.
Tips
Se servesc fierbinti.