Supa frantuzeasca de usturoi
Pentru ca suntem in postul Craciunului, astazi ne-am gandit sa-ti prezentam o reteta inedita: supa frantuzeasca de usturoi. Desi pentru multe dintre noi, aceasta supa nu se afla chiar in topul preferintelor, trebuie sa mentionam ca este foarte gustoasa si nici nu este greu de preparat.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- ceapa alba2 bucati
- patrunjel0
- usturoi uscat8 capatani
- otet de mere1 lingura
- fasole boabe200 g
- supa de legume0
- faina1 cana
- crutoane0
- piper alb0
- ulei vegetal3 linguri
- sare grunjoasa0
Preparare
Intr-o oala se pune la incins uleiul vegetal, ceapa taiata felii si usturoiul tocat si se amesteca timp de 10 minute. Treptat, se adauga faina si se amesteca pana ce compozitia capata un aspect omogen.
In tot acest timp se prepara, separat, o supa de legume (folosind morcovi, telina, cartofi, ceapa). Dupa ce este gata, supa de legume se strecoara si se adauga peste compozitie, amestecand constant. Se adauga piperul alb, sarea, patrunjelul si fasolea (fiarta) si se mai lasa cateva minute la foc mediu.
Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit circa 10 minute, dupa care compozitia se poate pune intr-un blender, apoi se adauga otetul de mere si se amesteca pana cand intreaga compozitie se omogenizeaza.
Supa se poate servi cu crutoane sau cu paine neagra.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"