Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovlecei pane sunt un aperitiv usor de preparat, sanatos si savuros. Acesti dovlecei pane pe cat sunt de simpli de facut pe atat sunt de buni. Putem prepara dovlecei pane in orice anotimp, dar mai ales la sfarsitul primaverii cu dovlecei noi. Se pot servi si reci si calzi.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • faina3 linguri
Preparare

Se curata dovleceii, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la scurs;

Se face un sos din cele 2 oua batute, cu sare, piper si 2 linguri de faina;

Se dau rondelele de dovlecei prin faina, se dau prin compozitia de oua si se scufunda in uleiul incins;

Se intorc rondelele pe ambele parti, se scurg bine, se lasa pe o hartie poroasa sa se scurga si se pun pe un platou.

Tips

Putem sa servim dovlecei pane, cu cascaval sau branza rasa deasupra sau cu mujdei de usturoi. Vezi si alte retete usoare cu dovlecei: Salata de dovlecei prajiti ; Salata de dovlecei .

Recomandari