Dovlecei in crusta de paine
Un pane deosebit, atat prin aspect cat mai ales prin finetea gustului.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- ou2 bucati
- ulei de masline4 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- pesmet1 cana
- smantana0 dupa gust
- dovlecel2 bucati
- verdeata0 dupa gust
- faina1 ceasca
- praf de usturoi1 lingura
Preparare
Se taie dovleceii la extremitati si apoi in feliute subtiri care se sareaza bine.
Se amesteca bine faina cu praful de usturoi, sare, piper.
Se bat bine cele 2 oua cu putina sare.
Se tavalesc feliile de dovlecel intai prin amestecul de faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmetul mare de paine si se prajesc in uleiul de masline foarte incins.
Se scot pe un servet de hartie absorbant.
Tips
Se servesc fierbinti sau reci, alaturi de sos de smantana cu verdeata.