Dovlecei in crusta de paine

Dovlecei in crusta de paine

Un pane deosebit, atat prin aspect cat mai ales prin finetea gustului.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • ulei de masline4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet1 cana
  • smantana0 dupa gust
  • dovlecel2 bucati
  • verdeata0 dupa gust
  • faina1 ceasca
  • praf de usturoi1 lingura
Preparare

Se taie dovleceii la extremitati si apoi in feliute subtiri care se sareaza bine.

Se amesteca bine faina cu praful de usturoi, sare, piper.

Se bat bine cele 2 oua cu putina sare.

Se tavalesc feliile de dovlecel intai prin amestecul de faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmetul mare de paine si se prajesc in uleiul de masline foarte incins.

Se scot pe un servet de hartie absorbant.

Tips

Se servesc fierbinti sau reci, alaturi de sos de smantana cu verdeata.

Recomandari