Paine de casa cu lapte

Paine de casa cu lapte

Paine de casa cu lapte - Painea de casa se prepara foarte usor daca o faci cu placere. Desi painea de casa nu se mai prepara la fel de mult ca inainte, mai sunt totusi gospodine care o prepara destul de des sau ocazional. Daca te hotarasti sa prepari o paine de casa alege aceasta reteta de paine.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  paste  
Ingrediente
  • zahar20 g
  • lapte600 ml
  • ulei de floarea-soarelui1 lingura
  • drojdie40 g
  • sare2 lingurite
  • faina1 kg
Preparare

Se cerne faina intr-un lighean, se face o gaura la mijloc;

Se freaca drojdia cu zahar, sare, lapte rece;

Se pune acest continut de drojdie in mijlocul fainii se framanta bine pana se desprinde alauatul de pe maini;

Se pune intr-un loc cald sa creasca, apoi se fac paini rotunde, impletite sau in forme pentru cozonac tapetate cu faina;

Se lasa sa ceasca din nou, apoi se ung cu un ou batut cu lapte;

Se introduce tava sau formele in cuptorul incins, cca 1 h, la foc potrivit.

Recomandari