Paella

Paella este o mancare spaniola, clasica, numita asa dupa vasul din metal, larg, putin adanc in care se prepara in Spania. Acest vas nu este obligatoriu pentru ca paella se poate prepara foarte bine si intr-o cratita mare sau o tigaie. Importante pentru a prepara paella sunt amestecul de pui,
Ingrediente
- ulei de masline100 ml
Preparare
Aripile de pui se decongeleaza si se spala si se taie in doua;
Fructele de mare se decongeleaza, se spala;
Ceapa uscata, ardeiul gras, rosiile se curata se spala si se toaca;
Fasolea verde, mazarea se scurge din conserva si se spala;
Se amesteca vinul si sofranul intr-un vas si se lasa 30 de minute;
Se incalzeste ulei intr-un vas, se aduga aripile de pui si se prajesc pana devin rumenii, iar apoi se scot;
Se adauga in aceeasi tigaie ceapa si se prajeste pana ce se inmoaie;
Se adauga amestecul de sofran si vin impreuna cu orezul si ardeiul gras;
Se pun la foc si se amesteca pana cand vinul se absoarbe;
Se adauga rosiile si 250 ml de supa de oase si se amesteca pana ce supa de oase se absoarbe;
Se adauga si restul de supa de oase si se amesteca in continuare pana orezul este fiert;
Se adauga fructele de mare, fasolea verde peste orez si se acopera pentru 5 minute;
Se adauga bucatile de aripi de pui, mazarea si scoicile si se continua gatirea inca 10 minute cu vasul acoperit;
Se monteaza in farfurie pe decor de salata verde.
Incearca aceasta reteta recomandata Hotel Continental in cadrul evenimentului "Luna gastronomiei mediteraneene".
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"seifuri de fabrica proprie bulgaria sau import italia,coreea"