Tagliatelle cu mac si nuca

Un desert aromat si usor digerabil, va fi indragit cu siguranta de copii, datorita combinatiei delicioase de miez de nuca si seminte de mac.
Ingrediente
- stafide3 linguri
- scortisoara1 lingura
- zahar brun10 linguri
- seminte mac75 g
Preparare
Se fierb pastele in apa cu sare si un strop de ulei pentru a nu se lipi intre ele.
Se scurg de zeama si se trec rapid printr-un jet de apa rece, insa astfel incat sa ramana fierbinti.
Se macina bine miezul de nuca si se amesteca apoi cu semintele de mac, scortisoara si zaharul brun.
Stafidele se pun la inmuiat in putina apa calduta in care se adauga cateva picaturi de esenta de rom sau conic.
Se pun pastele scurse de zeama intr-un vas, se adauga untul taiat cubulete si se amesteca sa se omogenizeze pastele cu untul topit.
La paste se adauga amestecul de nuca si mac si apoi stafidele scurse bine de apa. Se servesc fierbinti.
Tips
Untul se poate inlocui cu margarina si astfel poti obtine un desert de post.