Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara, rasfatati-va din cand in cand cu mancare italieneasca. Aroma deosebita si gustul delicios dat faimoasele spaghete Carbonara iti vor deschide apetitul, dar si dorinta de a visa la calatorii. Daca aveti pofta de mancare italieneasca si sunteti gurmand, nu merita sa va deplasati

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii500 kcal
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • ulei de masline4 linguri
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se introduc spaghetele in apa fiarta cu putin ulei, impingandu-le in jos pe masura ce se inmoaie, cand incep sa fiarba din nou se micsoreaza focul, nu se acopera si se mai lasa 8-10 minute;

Se iau de pe foc, se toarna intr-o strecuratoare mare, pentru a se scurge rapid fara a se raci;

In timp ce pastele fierb, se taie baconul sau kaizerul feliute subtiri si se prajesc intr-o tigaie impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si cu usturoiul;

Cand s-a rumenit usturoiul, se ia tigaia de pe foc;

Separat intr-un bol se bat ouale, impreuna cu o parte din parmezan, cu sare si piper negru;

Spaghetele scurse se pun intr-un bol, peste care se adauga baconul si continutul bolului;

Se amesteca bine pana cand ouale se lipesc pe paste si se intaresc;

Se pune si restul de parmezan, busuiocul si se amesteca;

Servirea spaghetelor Carbonara se face fierbinte, pe deasupra se presara parmezan si verdeata.

Recomandari