Rigatoni cu spanac, branza ricotta si fontina

Rigatoni cu spanac, branza ricotta si fontina

Rigatoni reprezinta unul din cele mai cunoscute tipuri de paste din centrul si sudul Italiei. Pastele Rigatoni sunt largi, rigide si tubulare, pot si cu usurinta umplute cu carne sau cu legume in sos, si chiar cu branzeturi. Aveti mai jos o reteta rapida - Rigatoni cu spanac, branza ricotta si

Specificitalian
Timp prepararemediu
Status
Calorii872 kcal
Ingrediente
  • ulei de masline3 linguri
  • branza ricotta500 g
  • parmezan5 linguri
Preparare

Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Intr-o oala mare dati in clocot apa cu sare, apoi fierbeti rigatoni pana sunt aproape gata, cam 12 minute; scurgeti-le si puneti peste ele o lingura de ulei.

Intre timp scurgeti spanacul pe cat posibil, puneti-l in robotul de bucatarie si mixati-l cu branza ricotta, 3 linguri de parmezan, nucsoara, sare si piper, adaugati 100 g branza fontina (jumatate din cantitatea totala).

Umpleti pastele cu mixtura de spanac, turnati apoi branza fontina ramasa si parmezanul deasupra, garnisiti cu 2 linguri de ulei. Puneti pastele la cuptor pana cand crusta devine maro - aurie, aproximativ 15 - 20 minute.

Tips

Puteti inlocui pastele rigatoni cu alte paste cum ar fi: penne rigate, penne, ziti sau fusilli. Fierbeti aceste paste cu 1 - 2 minute mai putin.

Recomandari