Pasteta

Pasteta

Vreti sa mancati niste paste gatite italieneste, satioase si pline de savoare, atunci preparati pasteta. Amestecul de branzeturi diferite cu cascaval dau o nota distincta acestei pasteta, la care puteti adauga ciuperci si sunca. Pasteta se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Ingrediente
  • unt1 lingura
  • smantana1 lingura
  • faina2 linguri
Preparare

Se fierb pastele timp de 10 minute, se spala cu apa rece si se pun la scurs;

Se rade branza (sau se sfarama cu o furculita) si se aseaza toate ingredientele la indemana;

Se amesteca faina intr-un castronel cu o cana de lapte rece;

Se aprinde cuptorul, sa se incinga cat timp preparam sosul;

Se prepara un sos alb astfel: se pune pe foc o tigaie incapatoare (de preferinta de teflon) in care se pun la incins untul si untdelemnul;

Se adauga in tigaie faina amestecata cu laptele si se amesteca energic cu o lingura de lemn, apoi se adauga treptat restul de lapte;

Cand incepe sa clocoteasca se adauga branza, ciupercile, sunca, sarea si piperul;

Se ia de pe foc si se potiveste de sare si piper, daca e necesar se mai adauga;

Se pune smantana si se amesteca;

Intr-o tava (de preferinta de teflon) unsa cu unt, se toarna jumatate din pastele fierte si scurse, se pune jumatate din sos, apoi restul de paste si restul de sos;

Se pune tava in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se rumeneste usor (nu prea mult, pentru ca pastele se intaresc);

Tips

Se serveste calda sau rece. Nu se scoate din tava imediat, pentru a nu se sfarama. Se pot folosi diverse branzeturi: telemea de vaca sau de oaie, cascaval, branza de vaci, branza framantata sau un amestec din ce branzeturi aveti la indemana. Cine doreste poate adauga smantana.

Recomandari