Paste gratinate, cu ciuperci

Paste gratinate, cu ciuperci

De paste nu ne saturam niciodata. Sunt la indemana oricui, pot fi preparate in diverse combinatii gustoase asa ca incercam astazi o reteta de paste cu ciuperci, la cuptor. Poti folosi fie ciuperci proaspete, fie unele deshidratate. Pofta buna!

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • branza parmezan1 mana
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci400 g
  • ulei de masline2 linguri
  • cascaval150 g
  • paste penne300 g
  • smantana dulce200 ml
Preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste cu putina sare. Curatam si taiem ciupercile in felii subtiri si le adaugam peste ceapa pentru a se cali impreuna cateva minute. Adaugam sare si piper si luam de pe foc. Intre timp pastele se fierb separat si se scurg.

Pregatim o tava unsa cu unt si pornim cuptorul. Peste ciupercile calite cu ceapa punem smantana dulce, parmezan, amestecam. Turnam amestecul cu ciuperci peste paste si amestecam apoi turnam totul in tava. Deasupra presaram cascavalul ras si dam la cuptor timp de ~30 min.

Pofta bun!

Recomandari