Ragu

Ragu

Una din cele mai consistente si mai savuroase mancaruri in Italia este ragu. Acest ragu cu carne suculenta si mirodenii pe masura se serveste langa orice fel de paste. Plin de savoare acest ragu apetisant, va va umple de placeri culinare.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • morcov2 bucati
  • vin rosu250 ml
  • usturoi uscat10 catei
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
Preparare

Se toaca legumele cat mai marunt, dupa care se calesc in putin ulei (preferabil de masline).

Se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca la foc iute (are tendinta sa se adune in cocoloase si sa se lipeasca, de aceea se amesteca si se marunteste continuu).

Se adauga vinul si se reduce focul. Dupa ce a scazut bine, se adauga rosiile (sucul), se condimenteaza si se lasa pe foc pana atinge consistenta potrivita (o pasta mai moale).

Carnea se poate inlocui cu 2-3 conserve de ton in ulei (se foloseste de la inceput uleiul din conserve, adaugandu-se alt ulei numai daca este necesar), caz in care se pune vin alb, sec.

Se scoate cam 1/4 din sos iar restul se amesteca cu 500 gr paste (fierte in prealabil).
Cantitatea ramasa se pune in farfurii deasupra pastelor dupa care se presara cu parmezan/cascaval ras si patrunjel.

Tips

Citeste si reteta de: Ragu alla bolognese .

Recomandari