Paste cu rosii si busuioc

Paste cu rosii si busuioc

Unul din preparatele clasice si usor de realizat al bucatariei italiena este cel de paste cu rosii si busuioc. In afara acestei retete simple de paste cu rosii si busuioc, se poate adauga orice: ciuperci, bacon, fructe de mare, sunca, legume.... Ialienii tin foarte mult la paste cu rosii si busuioc

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii360 kcal
Ingrediente
  • rosie4 bucati
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline1 cana
  • busuioc1 cana
  • piper0 dupa gust
Preparare

Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj;

In timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati busuiocul;

Puneti aceste ingrediente intr-un castron, adaugati ulei de masline, sare si piper dupa gust si amestecati-le bine;

Cand pastele sunt gata, scurgeti apa si amestecati-le cu jumatate din sos;

Adaugati restul de sos si presarati cu parmezan ras;

Inainte de a servi, ornati cu frunze de busuioc.

Recomandari