Paste cu fructe de mare
Amatori de bucatarie italiana si de hrana sanatoasa se vor bucura de aceste paste cu fructe de mare. Reteta de paste cu fructe de mare, este mai simpla daca gasiti fructe de mare congelate, daca nu trebuie sa le curatati cu grija. Preparand paste cu fructe de mare, veti realiza un fel de mancare
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- paste300 g
- usturoi uscat4 catei
- ulei de masline50 ml
- sepie4 bucati
Preparare
Se fierb pastele la modul de fierbere dorit, aldente sau bine fierte si se pun la strecurat;
Adaugarea unei linguri de ulei la fierberea pastelor ajuta la fierberea acestora fara a se lipi unele de altele;
Se curata crevetii de pielita, se cresteaza pe partea dorsala si se spala cu apa rece;
Sepia se taie in felii de aproximativ 50mm, si se spala de asemenea cu apa rece;
Se pun de-o parte intr-un castron curat;
Usturoiul se piseaza si se caleste in uleiul de masline incins cu morcovul taiat marunt sau rondele foarte subtiri;
Se adauga crevetii si bucatile de sepie si se calesc cateva minute pana cand crevetii devin portocaliu-rozaliu deschis, ceea ce inseamna ca sunt gatiti;
Pastele se pun si se amesteca cu restul ingredientelor;
Se adauga vinul si se da un clocot mic intregii compozitii;
Dupa dorinta, se poate stoarce o jumatate de lamaie, dar nu e necesar;
Patrunjelul se adauga la urma pentru putin gust.