Paste cu creveti in coniac

Paste cu creveti in coniac

Paste cu creveti in coniac este o reteta din bucataria italiana care cu siguranta o veti indragi. Pastele cu creveti in coniac sunt foarte gustoase datorita ingredientelor folosite, in acelasi timp este o mancare inedita si speciala.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Status
Calorii670 kcal
Ingrediente
  • unt115 g
  • ulei de masline60 ml
  • busuioc20 g
  • coniac60 ml
  • parmezan50 g
Preparare

Fierbeti apa cu sare intr-un vas mare, apoi adaugati pastele si tineti la foc 8 - 10 minute, apoi scurgeti.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu, sotati crevetii pana cand devin roz, adaugati ceapa, usturoiul si coniacul.

Dati foc cu grija coniacului cu ajutorul unui chibrit si fierbeti cam 2 minute.

Adaugati rosiile taiate, fiebeti inca 2 minute, apoi turnati vin si unt, asezonati cu busuioc, sare si piper si mai lasati pe foc timp de 3 minute.

Garnisiti cu parmezan si amestecati cu pastele, pana cand compozitia se omogenizeaza.

Recomandari