Lasagna cu rosii

Lasagna cu rosii

Lasagna de rosii este o combinatie delicata de paste sub forma de foi, straturi de carne rumenita, rosii si cascaval, asezate in straturi, aromata cu usturoi si nucsoara rasa. Lasagna de rosii este un deliciu de zile mari!

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • lapte5 pahare
  • patrunjel2 radacini
  • telina1 radacina
  • unt1 lingura
  • usturoi uscat1 catel
  • cascaval300 g
  • nucsoara1 lingurita
  • faina2 linguri
Preparare

Ceapa, usturoiul, radacinile de telina si patrunjel se taie marunt si se calesc in ulei;

Se adauga rosiile taiate marunt, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc mic;

Faina se prajeste in unt, peste care se toarna putin cate putin, lapte. Se lasa pana se ingroasa, se potriveste de sare, piper si nucsoara;

Se adauga cascavalul ras, lasand 50 de g deoparte;

Ciocanelele se taie in cubulete;

Se unge o forma cu ulei, se aranjeaza 3 foi de lasagna, apoi un strat de rosii, cubuletele de ciocanele, cascaval ras, apoi inca 3 foi de lasagna, cate un strat din fiecare ingredient;

Ultimul strat de lasagna se acopera cu rosii cherry taiate in felii, se presara cu cascaval ras;

Se tine la cuptor 10-15 min.

Tips

Se decoreaza cu frunze de patrunjel si se serveste calda. Se aleg foi de lasagna, care nu trebuiesc fierte inainte. Se poate asezona cu diferite sosuri , in special: Bechamel

Recomandari