Vinete umplute cu pui
Vinete umplute cu pui - un alt deliciu italienesc, cu multe legume si invelit intr-un delicios sos de smantana. N-o sa rezistati tentatiei de a pregati aceste vinete umplute cu pui.
Ingrediente
- morcov1 bucata
- ardei gras1 bucata
- vinete3 bucati
Preparare
Se spala vinetele, se taie in lungime si se scobesc de miez, astfel incat, sa capete forma unor barcute;
Miezul, ceapa si morcovul se taie cubulete si se prajesc in ulei;
Ardeiul, se taie fasii si se adauga in tigaie;
Fileul de pui, la fel, se taie fasii, se condimenteaza si se prajeste, separat;
Se ia o tava, se unge cu ulei, se aranjeaza barcutele din vinete, se umple cu amestecul de miez, ceapa si morcov, urmeaza un stratul de ardei, se condimenteaza, iar deasupra se adauga fasiile prajite de pui;
Se toarna smantana peste vinete si se dau la cuptor (incins la 180 C), timp de 15 min
Tips
Se servesc calde si se mai poate adauga verdeata pentru un decor mai aspectuos. Alte retete de vinete umplute: Vinete umplute cu orez Vinete cu nuci Vinete impanate Vinete cu rosii si cascaval