Vinete portugheze

Vinete portugheze - o mancare calda, foarte gustoasa si foarte accesibila, datorita legumelor de sezon, precum - vinetele, rosiile, ardeii si alte legume pline de vitamine. Vinetele portugheze sunt absolut delicioase. Incingeti cuptorul si... spor la treaba!
Ingrediente
- zahar1 lingurita
- ceapa alba2 bucati
- unt1 lingura
- usturoi uscat1 catel
- piper0 dupa gust
- pesmet1 lingura
- vinete4 bucati
- faina2 linguri
Preparare
Se taie vinetele felii si se oparesc;
Se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn cu un teasc deasupra, timp de 20 de minute;
Se infierbanta o lingura de unt si se prajesc cepele taiate marunt;
Se adauga rosiile, taiate in doua, un fir de usturoi, cimbru, dafin, sare piper si zahar;
Se lasa sa fiarba inabusit 30 de minute, pana ce se ingroasa sosul;
Se sterg feliile de vinete, se bat in faina si se prajesc in untura;
Se trece sosul prin sita, se pun cateva linguri pe fundul unei forme rezistente la foc si deasupra cateva feliute de telemea;
Se aseaza feliile de vinete, se repeta din nou, punand sos, felii de branza si vinete;
Cand totul este asezat se toarna sosul care a mai ramas, se presara branza rasa amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt, si se da la cuptor, la foc iute.
Tips
Vinetele portugheze se servesc cat sunt inca calde.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"lucrul cu adevarat criminal e sa faci o persoana sa creada ca e unica pe care o vei iubi vreodata"