Vinete in sos de vin

Vinete in sos de vin, mancare absolut delicioasa, datorita vinetelor zemoase, dar mai ales sosului de vin alb, care ii da atata aroma si savoare. Vinetele in sos de vin este o mancare calda ca la mama acasa.
Ingrediente
- zahar1 lingura
- ghimbir1 lingura
- malai1 lingurita
Preparare
Cum se prepara sosul:
Se amesteca zaharul, sosul de soia, vinul si malaiul (amestecat, in prealabil, cu o lingura de apa);
Se taie vinetele, se toaca ghimbirul, ceapa si usturoiul;
Cum se prepara vinetele:
Se pun vinetele intr-o tigaie incinsa, se prajesc, dupa care se aseaza pe un servetel;
Se scurge o parte din uleiul in care s-au prajit vinetele, se lasa o cantitate mica in care se prajesc ghimbirul, usturoiul si ceapa;
Se toarna sosul deasupra si se mai lasa cca 2-3 minute;
Se iau feliile de vinete, se aseaza pe o farfurie si se toarna sosul, din tigaie, deasupra.
Tips
Aceasta mancare de vinete in sos alb se serveste calda.