Tocanita de ficat

Tocanita de ficat

Una din macarurile traditionale romanesti este tocanita de ficat. Delicioasa si satioasa, tocanita de ficat face ca bucatile de ficat sa fie mai savuroase si mai accesibile. Tocanita de ficat este o mancare excelenta care poate fi servita cu mamaliga alaturi.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
  • rosie4 bucati
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline3 linguri
  • piper1 lingurita
  • boia dulce1 lingura
  • ficat vita500 g
Preparare

,br> Se zdrobeste usturoiul;

Intr-o farfurie se pun usturoiul zdrobit, sarea, chimenul, piperul, boia si se amesteca;

Intr-o cratita, se pun uleilul si ficatul timp de 10 minute, apoi se adauga usturoiul, sarea, chimenul, piperul, boia;

Se adauga rosile date pe razatoare;

Se pune si paharul cu apa, se lasa 20 de minute pana cand scade sosul;

La final se toaca patrunjel si se preseara pe deasupra.

Recomandari