Tocana de pui

Tocana de pui

Tocana de pui - Tocana sau tocanita de pui se prepara diferit de la o gospodina la alta. Aceasta este o reteta delicioasa, de la lume adunata, pentru cei ce isi propun sa prepare o tocana de casa in propria buacatrie. Tocana de pui se serveste calda, cu mamaliguta alaturi.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • vin alb1 pahar
  • usturoi uscat5 catei
  • piper0 dupa gust
  • bulion1 cana
  • boia dulce1 lingurita
Preparare

Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu boiaua de ardei. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga bulionul desfacut in prealabil cu apa calda. Se sareaza si se pipereaza. Se lasa la fiert;

Separat, se prajesc usor bucatile de carne de pui pe toate partile. Se rastoarna apoi sosul peste carne, se completeaza cu apa pana cand carnea este acoperita complet si se lasa sa fiarba inabusit;

Cand este aproape gata, se adauga paharul de vin alb si usturoiul taiat feliute subtiri. Se lasa sa mai fiarba 15 min.

Tips

Cititi si aceste retete de tocana: Tocana de burta in stil fiorentin Tocanita de ficat

Recomandari