Tigaie de legume siciliana

Tigaie de legume siciliana

Mancarurile din legume sunt suficient de hranitoare, pentru a constitui felul principal si asa este si aceasta tigaie de legume siciliana. Aceasta tigaie de legume siciliana este o mancare excelenta pentru vegetarieni dar si pentru perioadele de post. Sanatoasa si savuroasa, cu colesterol 0,

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ceapa alba2 bucati
  • migdale50 g
  • ulei de masline6 linguri
  • capere1 lingura
  • masline verzi3 linguri
Preparare

Se spala vinetele, se curata si se taie cubulete, se curata telina, se spala si se taie felii;

Se curata ceapa si usturoiul, se injumatateste ceapa se taie pestisori, ustoroiul se piseaza, se scot samburii maslinelor, se toaca marunt, se zdrobesc rosiile;

Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se adauga vinetele si telina si se calesc pana capata culoare, amestecand continuu. Se adauga migdalele, maslinele, usturoiul, rosiile cu zeama cu tot si caperele. Se condimenteaza cu sare, piper, zahar si otet, se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic;

Se spala busuiocul, se scura de apa, se toaca si se adauga peste legume dupa ce se stinge focul.

Tips

Se serveste imediat fierbinte, dar este la fel de buna si rece.

Recomandari