Telina umpluta

Telina umpluta

Telina umpluta este o dezvoltare excelenta a ideii de ardei umpluti. Pentru ca de fapt putem umple orice leguma cu tot soiul de amestecuri si vom obtine mancaruri savuroase, ca si aceasta mancare de telina umpluta. Aceasta telina umpluta este usoara si se poate consuma si rece.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • orez2 linguri
  • faina30 g
Preparare

Se curata telinele de coaja, se scobesc cu rondeaua (nu cu lingurita) ca si guliile, ca marginea sa ramina de cca 1 cm grosime;

Se rade prin razatoarea mica telina scobita si ceapa, se amesteca cu orezul spalat, sare si piper;

Se umplu telinele cu tocatura, se pun intr-o cratita potrivita ca marime, cit sa cuprinda telinele si se pun 2-3 linguri ulei;

Cratita se pune pe foc mic, lasind 1-2 minute sa se infierbinte telinele, se adauga apoi cu sucul de rosii si apa cit sa le cuprinda bine;

Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute;

Separat se freaca faina cu 2 linguri de apa rece, se amesteca cu sos cald si apoi se toarna peste telinele fierte, lasind sa mai fiarba citeva clocote ca sa se lege;

Se ia cratita de pe foc se sareaza dupa gust. Se servesc presarate cu patrunjel taiat marunt asa simple, sau cu smintina, la masa.

Tips

Se pot umple cu umplutura de telina, ardei si rosii mici, pe care ii vom pune la fiert impreuna.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Varsta si sexualitatea alergand prin ploaie
  • person

    "despre sex si sexualitate, cu imaginati si intelepciune"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere