Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Bucataria japoneza a devenit cunoscuta pentru faptul ca ofera mancaruri deosebite, usor de preparat si cu un nivel scazut de grasimi, asa cum este si acest sushi de somon afumat. Preparati cat mai des sushi, chiar sub forma de sushi de somon afumat si veti obtine o forma si o sanatate de invidiat.

Specificjaponez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • zahar4 lingurite
  • somon100 g
  • orez200 g
  • otet2 linguri
Preparare



Separat intr-o cratita mica se incalzeste otetul, in care s-a pus zaharul si sarea. Cand zaharul s-a dizolvat complet, se toarna otetul peste orezul fiert si se amesteca bine;

Se pune orezul pe un platou intins si se afaneaza;

Se aseaza o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (o bucata de material textil tare, o rogojina, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si se intinde pe ea jumatate din orezul racit, apoi se aseaza la marginea acestuia jumatate din somon si din fasiile de castravete;

Se ruleaza orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Se umezeste lama unui cutit foarte ascutit si se taie ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Se repeta operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas;

Se serveste cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.Pentru prepararea orezului vezi si reteta de: Sushi de orez.

Tips

Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat, ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde. Citeste si alte retete pe baza de somon: Somon la gratar .

Recomandari