Stufat de miel

Stufat de miel

Ai terminat de copt cozonacii si pasca, ai pus la facut friptura, ei bine inca nu esti gata, pana nu prepari un stufat de miel. Poti folosi din bucatile ramase de la miel, care nu au mers la friptura , chiar coastele, pentru ca la stufat de miel un conteaza carnea ci gustul si efectul inviorator al

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • vin rosu100 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • leustean1 legatura
  • bulion2 linguri
  • boia dulce1 lingurita
  • carne de miel1 kg
  • usturoi verde20 fire
  • otet2 linguri
  • faina1 lingura
  • ceapa verde20 fire
Preparare

Se portioneaza carnea, se spala, se scurge si se inabusa in ulei pe ambele parti;

Se stinge cu putina apa, se pune sare si piper si se mai lasa 30 minute la foc mic, sub capac;

Se pune peste carne, ceapa si usturoiul verde, spalate si taiate marunt si se mai lasa 10 minute;

Se face un sos din faina, bulion, boia de ardei, otet si vin, care se pune peste carne si ceapa si se pune la cuptor pana scade putin;

Se scoate din cuptor si pentru aroma la stufat de miel, dupa ce se presara verdeata tocata marunt, se pot pune felii de lamaie.

Tips

Este o reteta din carne de miel potrivita pentru masa de Paste, care se serveste ca fel principal, eventual cu o salata de cruditati alaturi.

Recomandari