Stifado

Stifado

Stifado este o mancare delicioasa de ceapa si carne de vita, intr-un sos delicios. Ingredientele din sosul acestui stifado fragezesc carnea si ii dau un gust nemaipomenit. Vinul impreuna cu mirodeniile din acest stifado sunt o combinatie plina de savoare, iar stifado este o mancare picanta si de

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • ceapa alba1 kg
  • patrunjel4 linguri
  • rosie250 g
  • ulei de floarea-soarelui6 linguri
  • vin rosu100 ml
  • usturoi uscat3 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • bulion2 linguri
  • carne de vita1500 g
  • cuisoare3 boabe
  • nucsoara3 g
  • otet de vin3 linguri
  • dafin3 foi
Preparare

Se spala carnea, se zvanta si se taie in cubulete de circa 2 cm latime;

Se curata usturoiul si se toaca marunt;

Se pune untdelemnul sa se incinga intr-o oala. Se pun pe rand bucatile de carne sa se prajeasca, invartind cu 1 lingura, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se sareaza, se pipereaza, se scoate carnea afara;

Usturoiul tocat, frunzele de dafin, nucsoara, cuisoarele si chimenul se pun in grasimea ramasa si se incing;

Se pune inapoi carnea prajita, bulionul de rosii si se amesteca bine. Se adauga otetul si se lasa sa dea cateva clocote, vreme de 3 minute. Se adauga 1/2 l apa amestecata cu rosiile pasate (lichidul trebuie sa acopere putin carnea). Se pune vinul, se gusta de sare, se pune la fiert cu capac, pe flacara mica, vreme de 1 ora;

Se oparesc cepele cu apa clocotita si se lasa sa se infuzeze un minut. Se arunca apa si se clatesc cu alta apa, rece;

Se scot cepele din coji prin presare. Cepele intregi se pun in mancare si se mai lasa sa fiarba 1 ora, pe foc mic. La final, se adauga patrunjelul tocat.

Tips

Dupa gust, se poate presara pe acest stifado, branza de oaie uscata, rasa; Se serveste foarte bine langa orez.

Recomandari