Spanac cu vinete si naut

Spanac cu vinete si naut

Spanac cu vinete si naut este o mancare care se preparata foarte simplu, insa cu siguranta va va delecta papilele gustative. Se poate servi fie cu lipie sau paine, fie ca garnitura la alte preparate.

Specificarab
Timp prepararemediu
Status
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • spanac1 kg
  • vanata1 bucata
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • naut200 g
Preparare

Fierbeti spanacul in apa clocotita timp de 2 minute, apoi il raciti sub jet de apa rece si scurgeti pentru a inlatura orice lichid ramas, apoi dati spanacul prin robotul de bucatarie pentru a obtine o pasta, un piure.

Incingeti jumatate din cantitatea de ulei si prajiti usor ceapa, nautul, usturoiul, chili si condimentele pentru 5 minute la foc mediu.

Adaugati uleiul ramas si vinetele, si amestecati timp de 10 minute, pana cand vinetele se inmoaie. Adaugati rosiile si un praf de sare, apoi acoperiti tigaia, micsorati focul si lasati sa fiarba cam 15 minute. Amestecati cu piureul de spanac si serviti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

X
  • person

    "cap ou pas cap?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right