Sos de rosii cu chiftele

Sos de rosii cu chiftele

Sos de rosii cu chiftele - o mancare calda, aromata si condimentata. Mancarea calda este esentiala pentru organism, daca ati sarit peste ciorbita de la pranz, va propunem aceasta mancare de sos de rosii cu chiftele.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • usturoi uscat1 catel
  • chimen1 lingura
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se amesteca ingredientele pentru chiftele, cu exceptia uleiului. Se potriveste de sare, piper si se fac chiftele de marimea unei nuci;

Chiftelele se pun pe o farfurie, se acopera se introduc la frigider pana este gata sosul;

Se pune ceapa si usturoiul intr-o tigaie impreuna cu 125ml supa. Se fierbe la foc mic pana se evapora tot lichidul, apoi tigaia se mai lasa la foc mic inca un minut, pana cand ceapa incepe sa se inchida la culoare;

Se toarna restul de supa impreuna cu rosiile, chimenul, scortisoara si piperul;

Se lasa totul sa fiarba la foc foarte mic inca 10 minute pana sosul se ingroasa putin, apoi se adauga patrunjel, sare si piper(dupa gust);

Se incinge uleiul si se prajesc chiftelele, cand sunt rumenite se scot cu o spumiera si se lasa sa se scurga pe o bucata de prosop de hartie;

Se pun sosul si chiftelele intr-un vas termorezistent, se acopera vasul si se coc chiftelele, timp de 25 minute, in cuptorul preincalzit.

Tips

Se orneaza cu verdeata si se serveste imediat cu orez fiert in apa cu sare.

Recomandari