Somon marinat cu lamai verzi
Somon marinat - o retete inedita si delicioasa recomandata de specialistii de la Good Food. Somonul reprezinta una dintre cele mai bune optiuni cand vine vorba sa gatim peste, deoarece contine foarte multe elemente indispensabile unei dezvoltari armonioase.
Ingrediente
- piper0 dupa gust
- ghimbir2 lingurite
Preparare
Se pun fileurile de somon cu pielea in jos pe un tocator.
Se fizeaza cu mana coada fiecarui file si cu un cutit ascutit se taie pe lungime fasii cat mai subtiri, precum cele de somon fume. Pielea ramasa se arunca.
Se pun feliile obtinute din fiecare bucata de somon pe cate o farfurie rece. Se acopera fiecare farfurie cu folie alimentara si se da la rece, la frigider, pana la servire, chiar 2-3 ore.
Se pun restul ingredientelor intr-un borcan, cu capac si se agita pana se obtine un amestec omogen.
Se scoate sosmonul din frigider cu jumatate de ora inainte de servire, iar cu 10 min inainte de servirea mesei, se scoate folia alimentara de pe farfurii.
Se reagita sosul din borcan si se toarna in mod egal peste fiecare portie de peste. Aveti grija ca somonul sa fie acoperit uniform de sos. Se lasa 5 minute la marinat inainte de a-l servi.
Aceasta reteta este recomandata de Good Food si a fost preparata in cadrul seminarului Lalla Cooking desfasurat pe 26 martie 2009, la Restaurantul Sangria.
Tips
Inainte de servire, se decoreaza cu frunze de coriandru si lamaie verde.