Somon la cuptor cu spanac inabusit

Somon la cuptor cu spanac inabusit

Somon la cuptor cu spanac inabusit - o reteta savuroasa de somon imbinat cu suc de portocale si rafinatul sirop de artar, alaturi de spanacul plin de vitamine si proprietati nutritive benefice organismului!

Specificgrecesc
Timp prepararerapid
Status
Calorii325 kcal
Ingrediente
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline2 lingurite
  • ghimbir2 lingurite
Preparare

Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.

Intr-o tava de copt puneti o foaie de copt pe care asezati bucatile de somon.

Intr-o craticioara amestecati sucul de portocale, siropul de artar, ghimbirul ras si usturoiul, puneti pe foc mediu si dati intr-un clocot, apoi reduceti focul si mai amestecati aproximativ 8 minute pana continutul mai scade.

Folositi jumatate din siropul obtinut pentru a unge fileurile de somon, bagati la cuptor pentru 10 minute, ungeti apoi cu siropul ramas si mai lasati la cuptor pentru cateva minute.

Intre timp incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon la foc mare, adaugati frunzele de spanac tanar si amestecati continuu timp de 3 - 4 minute, pana se inmoaie, apoi asezonati dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.

Pentru a servi scoateti fileurile de somon pe 4 farfurii, puneti alaturi spanac, si daca va mai ramane sirop stropiti pestele.

Recomandari