Somon la cuptor cu spanac inabusit

Somon la cuptor cu spanac inabusit - o reteta savuroasa de somon imbinat cu suc de portocale si rafinatul sirop de artar, alaturi de spanacul plin de vitamine si proprietati nutritive benefice organismului!
Ingrediente
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline2 lingurite
- ghimbir2 lingurite
Preparare
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intr-o tava de copt puneti o foaie de copt pe care asezati bucatile de somon.
Intr-o craticioara amestecati sucul de portocale, siropul de artar, ghimbirul ras si usturoiul, puneti pe foc mediu si dati intr-un clocot, apoi reduceti focul si mai amestecati aproximativ 8 minute pana continutul mai scade.
Folositi jumatate din siropul obtinut pentru a unge fileurile de somon, bagati la cuptor pentru 10 minute, ungeti apoi cu siropul ramas si mai lasati la cuptor pentru cateva minute.
Intre timp incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon la foc mare, adaugati frunzele de spanac tanar si amestecati continuu timp de 3 - 4 minute, pana se inmoaie, apoi asezonati dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.
Pentru a servi scoateti fileurile de somon pe 4 farfurii, puneti alaturi spanac, si daca va mai ramane sirop stropiti pestele.