Somon cu sos de sofran

Somon cu sos de sofran

Somnul ramane delicatesa numarul 1 cand vine vorba de fileuri de peste. Este gustos, aratos, plin de nutrienti si se potriveste de minune cu gustul sofranului.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lamaie1 bucata
  • piper0 dupa gust
  • ceapa rosie2 bucati
Preparare

Se toaca ceapa marunt sau fidelute si se caleste in putin ulei de masline, impreuna cu 2 felii de lamiae.

Se adauga supa sau cuburile Knorr si apa pentru ele si se amesteca bine. Se pune sare si piper.

Se ia vasul d epe foc, se adauga smantana si sofranul si se mai dau 2 clocote, la foc mic.

Se ia de pe foc si se strecoara sosul sau se baga la blender, pentru a-l pasa.

Fileurile de somon se condimenteaza si apoi se pun la prajit intr-o tigaie teflonata, fara ulei, sau se pun pe grill, pana se rumenesc.

Intr-o tava se aseaza fileurile si se toarna deasupra sosul de sofran.

Se da la cuptorul incons la 220 grade timp de 10 minute.

Tips

Se poate servi cu garnitura de orez Basmati sau cu salata de brocolii.

Recomandari