Somon cu sos de sofran
Somnul ramane delicatesa numarul 1 cand vine vorba de fileuri de peste. Este gustos, aratos, plin de nutrienti si se potriveste de minune cu gustul sofranului.
Ingrediente
- lamaie1 bucata
- piper0 dupa gust
- ceapa rosie2 bucati
Preparare
Se toaca ceapa marunt sau fidelute si se caleste in putin ulei de masline, impreuna cu 2 felii de lamiae.
Se adauga supa sau cuburile Knorr si apa pentru ele si se amesteca bine. Se pune sare si piper.
Se ia vasul d epe foc, se adauga smantana si sofranul si se mai dau 2 clocote, la foc mic.
Se ia de pe foc si se strecoara sosul sau se baga la blender, pentru a-l pasa.
Fileurile de somon se condimenteaza si apoi se pun la prajit intr-o tigaie teflonata, fara ulei, sau se pun pe grill, pana se rumenesc.
Intr-o tava se aseaza fileurile si se toarna deasupra sosul de sofran.
Se da la cuptorul incons la 220 grade timp de 10 minute.
Tips
Se poate servi cu garnitura de orez Basmati sau cu salata de brocolii.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"