Rosii umplute cu vitel si praz

O reteta racoroasa, acrisoara si potrivita pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni, carora sa le gatiti ceva special.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ciuperci6 bucati
- usturoi uscat3 catei
- ulei de masline6 linguri
- piper0 dupa gust
- praz1 fir
- ardei gras1 bucata
Preparare
Se spala foarte bine rosiile, li se taie un capac rotund si cu ajutorul unei lingurite se scoate cam jumatate din miez, fara a deteriora peretii.
Ceapa alba si prazul se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei de masline, iar in 5 minute se adauga usturoiul, ciupercile, ardeiul si miezul d ela rosii, lasand pe foc pana scade zeama complet.
Se adaga carnea tocata amestecata cu praf de chilli, se amesteca bine si se lasa maxim 3-4 minute pe foc, apoi se toarna umplutura intr-un vas.
Se umplu rosiile cu acest amestec, se pun intr-un vas de sticla termorezistent, se toarna pasta de tomate desupra si se da vasul la cuptor timp de 20 minute.
Tips
Se servesc cu patrunjel proaspat tocat deasupra.