Pui in stil etiopian

Pui in stil etiopian

Ti-e pofta de o friptura de pui, dar te-ai saturat de clasicele retete? Incearca sa prepari carnea de pui in stil etiopian, in mod sigur vei fi incantata de rezultatul obtinut. Datorita sosului putin picant, puiul va fi absolut delicios.

Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • rosii in bulion1 cutie
  • pulpa pui2 bucati
  • ceapa alba1 bucata
  • ou4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • vin rosu0
  • usturoi uscat1 catel
  • sare0
  • piper1 lingurita
  • ghimbir1 lingurita
  • scortisoara1 lingurita
  • cardamon1 lingurita
  • coriandru1 lingurita
  • unt nesarat1 lingurita
  • piper cayenne1 lingurita
  • turmenic1 lingurita
Preparare

Intr-un bol, se amesteca toate condimentele. Pulpele de pui se taie in doua bucati si se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune la incins uleiul, dupa care pulpele se prajesc pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit, se scot din tigaie si se pune untul nesarat, ceapa tocata marunt si ghimbirul. Se tin la foc timp de 5 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se adauga condimentele amestecate anterior intr-un bol si se mai tin la foc aproximativ 2 minute.

La final se adauga rosiile din conserva cu tot cu sos si se amesteca folosind o lingura de lemn. Se adauga usturoiul si vinul rosu si se amesteca in continuare.

Dupa ce sosul este gata, se aseaza pulpele de pui si se tin la foc mediu timp de aproximativ doua ore sau pana cand carnea este suficient de frageda iar sosul este suficient de subtire. Se adauga sare dupa gust.

In acest timp se fierb si ouale, iar inainte cu 5 minute de a lua oala de pe foc, acestea se decojesc si se pun in sos, langa pulpele de pui.

Recomandari