Pui cu piersici si migdale

Pui cu piersici si migdale

Gateste puiul intr-o maniera originala si gustoasa pentru tine si cei dragi.

Specificbritanic
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • migdale2 linguri
  • piersica4 bucati
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ghimbir1 lingura
  • sos de soia2 linguri
  • zahar brun2 linguri
  • suc de portocale1 ceasca
  • otet2 linguri
  • supa de pui400 ml
  • piept pui4 bucati
Preparare

- Se iau bucatile de piept de pui si se transeaza in bucati mai mici, care se pun la prajit in ulei de masline, pana devin aurii.

- Se amesteca bine sosul de soia cu otetul de orez, sucul de portocale si zaharul brun, se pune amestecul deoparte, iar ghimbirul ras se pune intr-o tigaie cu cateii de usturoi zdrobiti, putina sare si piper si se lasa aproape 1 min, amestecand mereu.

- Se adauga zeama de pui, amestecul de lichide si piersicile taiate feliute, se lasa maxim 10 minute la foc mic, pana amestecul se ingroasa iar piersicile se inmoaie bine, apoi se adauga pieptul de pui si se mai lasa 5-6 minute.

- Migdalele sfaramate se prajesc cateva minute fara grasime; pe un platou se pune pieptul de pui impreuna cu sosul si cu migdalele prajite deasupra.

Tips

Se serveste alaturi de orez basmati.

Recomandari