Pui cu mazare pastai

Pui cu mazare pastai

Pui cu mazare pastai, ar fi o mancare obisnuita daca nu s-ar face cu un soi deosebit de mazare. In reteta de pui cu mazare pastai, se foloseste o mazare cu coaja frageda si bobul mare. Pregatita cu ingredientele putrivite acest pui cu mazare pastai este in final excelent.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ceapa alba1 bucata
  • mazare1 kg
  • sare0 dupa gust
  • bulion1 lingurita
  • unt nesarat1 lingura
  • faina1 lingurita
  • pui1 bucata
Preparare

Se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, se spala. Se prajesc
usor bucatile de pui in unt ca mai sus, adaugand o ceapa data prin razatoare, faina si la sfarsit pastaile de mazare;

Se misca cratita din cand in cand, ca sa nu se arda pe fund, sau se amesteca usor cu o lingura de lemn;

Dupa ce au inceput si pastaile sa se inmoaie, se adauga cate putinã apa, sa fiarba inabusit o jumatate de ora;

Nu trebuie sã fiarba prea mult, pentru ca sa nu se sfarame nici puiul, nici
pãataile;

Cand este aproape gata, se adauga sare, zahar si bulion. Se tine la
cuptor o jumatate de ora inainte de a se servi la masa.

Tips

Se poate servi cu putina smantana.

Recomandari