Pui cu mazare pastai
Pui cu mazare pastai, ar fi o mancare obisnuita daca nu s-ar face cu un soi deosebit de mazare. In reteta de pui cu mazare pastai, se foloseste o mazare cu coaja frageda si bobul mare. Pregatita cu ingredientele putrivite acest pui cu mazare pastai este in final excelent.
Ingrediente
- zahar1 lingurita
- ceapa alba1 bucata
- mazare1 kg
- sare0 dupa gust
- bulion1 lingurita
- unt nesarat1 lingura
- faina1 lingurita
- pui1 bucata
Preparare
Se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, se spala. Se prajesc
usor bucatile de pui in unt ca mai sus, adaugand o ceapa data prin razatoare, faina si la sfarsit pastaile de mazare;
Se misca cratita din cand in cand, ca sa nu se arda pe fund, sau se amesteca usor cu o lingura de lemn;
Dupa ce au inceput si pastaile sa se inmoaie, se adauga cate putinã apa, sa fiarba inabusit o jumatate de ora;
Nu trebuie sã fiarba prea mult, pentru ca sa nu se sfarame nici puiul, nici
pãataile;
Cand este aproape gata, se adauga sare, zahar si bulion. Se tine la
cuptor o jumatate de ora inainte de a se servi la masa.
Tips
Se poate servi cu putina smantana.